Népszerű bejegyzések

Posted by : Vivi♥ 2015. júl. 7.

A blogturnéról:

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor. 
A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer. 
A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben. 
A turné időpontja: 2015. július 3-12.



A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat. A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.


Picit nehéz erről a műről írnom. Második LMBTQ témájú könyvem,  ezáltal már nem volt számomra benne semmi furcsaság. Igazából úgy kezdtem hozzá, hogy nem sok dolgot tudtam róla, csak a fülszöveget átfutottam és kíváncsian vártam, mit is kaphatok. Ebben az évben már elég sok magyar írótól olvastam, ezért már ez sem taszított, régen picit hadilábon álltam velük. Merész húzás volt az írónőtől egy erotikus melegregényt a piacra dobni, hiszen Magyarországon nem igazán elterjedtek ezek a könyvek, főleg amik ennyire szókimondóak lennének. Azonban még engem is meglepett, hogy nekem mennyire tetszett. Eleinte a sztori egy blogon indult el, ahol sok olvasó nyomon követhette és kisebb rajongótábort alakított ki ezzel, mégsem vált olyan népszerűvé.

Történetünk egy egyetemen játszódik, ahol a biológia professzort egy félévre Lewis helyettesíti, aki 21 évesen korban nagyon közel áll a diákjaihoz. Két szemszöget kap az olvasó, az egyik Lewis, a másik pedig Harry. Harry az iskolában tanul, igazi nőcsábász, csak azért jár be biosz faktra, hogy meg ne bukjon. Ám mikor az új tanár megérkezik roppant mód érdekelni kezdi az anyag, a tanárt pedig egy diákja. Már az első találkozásnál érzékelni lehetett a kettejük közti izzást, még ha az egyik fél nem is értette mit érez. Mit tesz egy olyan ember, aki először a nőkhöz vonzódott, hirtelen mégis elkezd belőle kiváltani egy férfi is valamit? Először tagad, aztán szerencsére ő is rájön mi  a helyzet, onnantól pedig nincs megállás...

Mindig is izgalmasnak találtam a tanár-diák kapcsolatokat, valahogy az ilyen tiltott dolgok jobban kibontakoznak. Drukkolsz nekik, hogy végre legyenek ők is boldogok, vagy valami legalább történjen. Igazán bámulatos, ahogyan egymásra találnak és megvívják a saját harcaikat. Egyáltalán nem zavaró, hogy két fiúról szól, mert így legalább bemutatja, azonos neműek között is lehet ugyanolyan mindent elsöprő szerelem, mint a megszokott lány és fiú felállásnál. Mivel erotikus regény is, így természetesen vannak benne olyan jelenetek, persze ahogy a szerző mondta, akit zavarnak ezek nyugodtan lapozzák át őket, anélkül is élvezhető a könyv. Egy négy részes sorozat, ezért kíváncsian várom, mit hoznak a további részek, mert a végével nem vagyok teljesen kibékülve. Emellett még negatívum, ami egy csöppet elvette az olvasás élményét, hogy majdnem percről percre pontosan megkaphattuk mindkét fiú szemszögét. Egy idő után unalmassá vált ugyanazokat a sorokat visszaolvasni, akkor is ha pár saját gondolatot is hozzáfűzött az adott fiú.

"Mindketten sírtunk, sirattuk a szerelmünket, az életünket. Rossz időben, rossz helyen..."

Amit így utoljára meg akartam említeni, hogy a könyv egy One Direction fanfiction, ami nekem először fel sem tűnt, csak olvasás közben esett le a névválasztások miatt. Utána rá is kerestem a blogra és beigazolódott a feltevésem. Ezzel nem akarom senki kedvét elvenni, inkább csak bátorításként írom, hogy aki nem szereti őket (számomra mindig is semlegesek voltak az ilyen fiúbandák) nyugodtan olvassák el, nem is érzékelhető a dolog. 

Aki kedvet kapott hozzá, annak itt egy fantrailer is, igaz én nem a tagokat képzeltem el olvasás közben a karaktereknek:


Idézetek:

"– Figyu, Hazz! Nem kértél tanácsot, és nem is értek a szerelmi ügyekhez, de két napja mondani akarok valamit… – Most rajtam volt a sor, hogy felé forduljak, és kérdőn nézzek rá. – Lehet, hogy meg fogsz sértődni, de muszáj elmondanom. Szerintem egy barom vagy!
– Eddig tényleg jó úton haladsz, haver!"

"Ha fáj, hadd fájjon, ha jó, akkor élvezd ki minden cseppjét!"

Értékelésem: 5/4,5

Információk a könyvről:
Terjedelem: 400 oldal
Kiadó: Newkids Kiadó.
Kivitel: puhatáblás
ISBN: 9786158020305

Nyereményjáték 
Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el, 1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál. 

Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!

Jim Parsons
Szerintem sokatoknak ismerős lehet ez az arc a képernyőről. Számtalanszor csalt mosolyt az arcomra a hülyeségeivel és fizikai vicceivel. Az egyik kedvenc sorozatom az Agymenők, így nem volt kérdés, kit választok a kedvencemnek. Remekül alakítja Sheldon Cooper szerepét, aki hihetetlenül okos, mégsem érti a humort és kerüli az emberi érzelmeket. Én is csak nem régiben értesültem róla, hogy Jim meleg, pedig már 2012 óta felvállalja homoszexualitását, amiért nagyon tisztelem. Azóta pedig remek társra és férjre lelt Todd Spiewakban.


További állomások:
07.03. – Media-addict,hu – Edouard Louis: Leszámolás Eddyvel

07.03. – Thinking About You – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el

07.03. – Egy könyvfüggő vallomásai – David Levithan – John Green: Will & Will


07.04. – Könyvinspirációk – David Levithan: Nap nap után

07.04. – Reelka'a view – Lakatos Levente: Szigor

07.04. – Vivi könyves blogja – Ryan Loveless – Ethan és Carter


07.05. – Könyvlelő – James Dawson – This book is gay

07.05. – Mentavirág olvas – Alice Walker – Kedves Jóisten

07.05. – Readinger – Becca Prior – A tanítvány


07.06. – Kelly & Lupi olvas – Gilbert Adair: Álmodozók

07.06 – Readinger – Ryan Loveless – Ethan és Carter

07.06. – Egy könyvfüggő vallomásai - Sara Shepard – Flawless

07.06. – Kiruu zakkant kuckója – Becca Prior: A tanítvány


07.07. – Kiruu zakkant kuckója – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

07.07. – Letehetetlen Blog – Michael Cunningham: Az órák

07.07. – Vivi könyves blogja – Becca Prior – A tanítvány


07.08. – Tekla Könyvei – Marie-Aude Murail: Oh, boy!

07.08. – Thinking About You – Becca Prior – A tanítvány

07.08. – Ryan könyvespolca – Cris Beam: I am J

07.08. – Egy könyvfüggő vallomásai – Sara Shepard – Perfect


07.09. – MFKata gondolatai – Tiffany Reisz: A szirén

07.09. – Real Thoughts – Becca Prior: A tanítvány

07.09. – Reelka’s View – David Levithan: Nap nap után


07.10. – Pastel Blue and Chocolate Cake – Becca Prior: A tanítvány

07.10. – Annie könyves blogja – Jodi Picoult: Gyere haza

07.10. – CBooks – Tiffany Reisz: Az angyal


07.11. – Thinking About You – Marie-Aude Murail: Oh, boy!

07.11. – Kristina blogja – Becca Prior – A tanítvány

07.11. – randomfinny – Madeline Miller: Akhilleusz dala


07.12. – Könyvspirációk – Becca Prior: A tanítvány

07.12. – Angelika blogja – Benjamin Alire Saenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

07.12. – Thinking About You – David Levithan – John Green: Will & Will

07.12. – Bibliotheca Fummie – Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe

Megjegyzés küldése

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Vivi könyves blogja - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -